complex commands working butsome simple options not working
-
- Posts: 180
- Joined: 2010-11-27T01:42:06-07:00
- Authentication code: 8675308
complex commands working butsome simple options not working
dear friends, after moving to linux, things much better now, most of the complex commands are working now from php,
but the puzzling thing, some very simple options in commands are not working, maybe you can help me
so all these commands worked in windows perfect, but in linux they only work if we remove the following in 5 of them:
in one of them removing
-alpha opaque
in another removing
-auto-level
in another removing
-clut
in another the problem is
-hald-clut
in another finally, the colorspace seems to do something strange
its a command to make an image black and white using
-channel R -evaluate multiply 0.8 -channel G -evaluate multiply 0.1 -channel B -evaluate multiply 0.1
this worked great in windows to make the image black and white, but in linux the image stays in color and gets crazy
so all these, why is this, is this because a library is missing, i dont think so these seem to execute in the bash, not in php, so is it a syntax problem but its so simple
what could it be? i guess something is missing in the installation? i dont know
how can something as simple as -auto-level not be accepted
mmm
the puzzling thing is that very complex commands are working from php no problems,
very complex ones using the most complex things from vignette to sigmoidal contrast and more, lots of things, its just that these specific things are not working
-alpha opaque
-auto-level
-clut
-hald-clut
-channel to make black and white image
in all those 5 cases, i was removing thing by thing until i found which part was crashing the command and thats why i found it was those 5 things i have mentioned above
why do you think thats not working, do those need a different syntax in linux?
thank u
jav
but the puzzling thing, some very simple options in commands are not working, maybe you can help me
so all these commands worked in windows perfect, but in linux they only work if we remove the following in 5 of them:
in one of them removing
-alpha opaque
in another removing
-auto-level
in another removing
-clut
in another the problem is
-hald-clut
in another finally, the colorspace seems to do something strange
its a command to make an image black and white using
-channel R -evaluate multiply 0.8 -channel G -evaluate multiply 0.1 -channel B -evaluate multiply 0.1
this worked great in windows to make the image black and white, but in linux the image stays in color and gets crazy
so all these, why is this, is this because a library is missing, i dont think so these seem to execute in the bash, not in php, so is it a syntax problem but its so simple
what could it be? i guess something is missing in the installation? i dont know
how can something as simple as -auto-level not be accepted
mmm
the puzzling thing is that very complex commands are working from php no problems,
very complex ones using the most complex things from vignette to sigmoidal contrast and more, lots of things, its just that these specific things are not working
-alpha opaque
-auto-level
-clut
-hald-clut
-channel to make black and white image
in all those 5 cases, i was removing thing by thing until i found which part was crashing the command and thats why i found it was those 5 things i have mentioned above
why do you think thats not working, do those need a different syntax in linux?
thank u
jav
-
- Posts: 180
- Joined: 2010-11-27T01:42:06-07:00
- Authentication code: 8675308
Re: complex commands working butsome simple options not work
i thought it was some library missing but its not, i just tried the following clut command from the bash, and it worked and i checked the files and all great the result
but it fails from php, some syntax must be, what do you think?
convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut +sigmoidal-contrast 3x80% -blur 1,0.5 -quality 70 showme.jpg
thank u so much
jav
but it fails from php, some syntax must be, what do you think?
convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut +sigmoidal-contrast 3x80% -blur 1,0.5 -quality 70 showme.jpg
thank u so much
jav
-
- Posts: 180
- Joined: 2010-11-27T01:42:06-07:00
- Authentication code: 8675308
Re: complex commands working butsome simple options not work
same issue with
-auto-level
-alpha opaque
and the others
they do well from the bash
but not from php
do they need different syntax in linux from php?
-auto-level
-alpha opaque
and the others
they do well from the bash
but not from php
do they need different syntax in linux from php?
- anthony
- Posts: 8883
- Joined: 2004-05-31T19:27:03-07:00
- Authentication code: 8675308
- Location: Brisbane, Australia
Re: complex commands working butsome simple options not work
Nope. BUT from your other discussions you may not be adding spaces correctly!javismiles wrote:do they need different syntax in linux from php?
Anthony Thyssen -- Webmaster for ImageMagick Example Pages
https://imagemagick.org/Usage/
https://imagemagick.org/Usage/
-
- Posts: 180
- Joined: 2010-11-27T01:42:06-07:00
- Authentication code: 8675308
Re: complex commands working butsome simple options not work
ok this is beyond everything...
i reduced it to the simplest thing
see this command
convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut result.jpg
it executes perfect on the bash linux, perfect, perfect result
and from php? nothing, zero
how is possible, it cannot be a syntax issue, its so simple
convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut result.jpg
and the amazing thing is that much more complex commands are executing great from php,
so executing from php works great
but then some super simple things like
convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut result.jpg
dont work from php, but they do from the bash! crazy
i reduced it to the simplest thing
see this command
convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut result.jpg
it executes perfect on the bash linux, perfect, perfect result
and from php? nothing, zero
how is possible, it cannot be a syntax issue, its so simple
convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut result.jpg
and the amazing thing is that much more complex commands are executing great from php,
so executing from php works great
but then some super simple things like
convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut result.jpg
dont work from php, but they do from the bash! crazy
-
- Posts: 180
- Joined: 2010-11-27T01:42:06-07:00
- Authentication code: 8675308
Re: complex commands working butsome simple options not work
i wish it was spacing, i really wish
but it can hardly be spacing on this comman
"convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut result.jpg"
it executes perfect from bash
nothing from php
but it can hardly be spacing on this comman
"convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut result.jpg"
it executes perfect from bash
nothing from php
-
- Posts: 180
- Joined: 2010-11-27T01:42:06-07:00
- Authentication code: 8675308
Re: complex commands working butsome simple options not work
i have news
i executed a convert -version > tmp
from php and from bash
and the result shows that php and the bash are accessing different versions, so there are 2 versions of imagemagick installed
now i need to delete the old one, any idea how to do that? do u think once i delete the old one php will pick the new one?
these are the versions :
diff tmp tmp2
1,3c1,2
< Version: ImageMagick 6.6.8-5 2011-03-18 Q16 http://www.imagemagick.org
< Copyright: Copyright (C) 1999-2011 ImageMagick Studio LLC
< Features: OpenMP
---
> Version: ImageMagick 6.2.8 10/20/10 Q16 file:/usr/share/ImageMagick-6.2.8/doc/index.html
> Copyright: Copyright (C) 1999-2006 ImageMagick Studio LLC
javismiles
we need to uninstall the old imagemagick version and keep the new one,
how do we know where is the Path where the system chooses where imagemagick is located
how do we set the path?
thank u
i executed a convert -version > tmp
from php and from bash
and the result shows that php and the bash are accessing different versions, so there are 2 versions of imagemagick installed
now i need to delete the old one, any idea how to do that? do u think once i delete the old one php will pick the new one?
these are the versions :
diff tmp tmp2
1,3c1,2
< Version: ImageMagick 6.6.8-5 2011-03-18 Q16 http://www.imagemagick.org
< Copyright: Copyright (C) 1999-2011 ImageMagick Studio LLC
< Features: OpenMP
---
> Version: ImageMagick 6.2.8 10/20/10 Q16 file:/usr/share/ImageMagick-6.2.8/doc/index.html
> Copyright: Copyright (C) 1999-2006 ImageMagick Studio LLC
javismiles
we need to uninstall the old imagemagick version and keep the new one,
how do we know where is the Path where the system chooses where imagemagick is located
how do we set the path?
thank u
-
- Posts: 180
- Joined: 2010-11-27T01:42:06-07:00
- Authentication code: 8675308
Re: complex commands working butsome simple options not work
the PATH of the bash
/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin
contains the path to the good newest imagemagick
thats why bash commands execute all perfect
for some reason PHP is not finding the path to the newest imagemagick, instead it finds the old installations of imagemagick
how can we change the path for the php to find the latest already installed version that bash is accessing?
thank u
/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin
contains the path to the good newest imagemagick
thats why bash commands execute all perfect
for some reason PHP is not finding the path to the newest imagemagick, instead it finds the old installations of imagemagick
how can we change the path for the php to find the latest already installed version that bash is accessing?
thank u
- anthony
- Posts: 8883
- Joined: 2004-05-31T19:27:03-07:00
- Authentication code: 8675308
- Location: Brisbane, Australia
Re: complex commands working butsome simple options not work
Is the directory writable by the PHP user. Or perhaps you have SELinux anabled which further prevents public web programs from doing things they shouldn't.javismiles wrote:ok this is beyond everything...
i reduced it to the simplest thing
see this command
convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut result.jpg
it executes perfect on the bash linux, perfect, perfect result
and from php? nothing, zero
Try
Code: Select all
convert ex1.jpg cluttest2.jpg -clut /tmp/result.jpg
You may like to read up on UNIX permissions which is much more versatile than the simple 'write anywhere' windows permissions. There are lots of UNIX beginners guides on the web.
Anthony Thyssen -- Webmaster for ImageMagick Example Pages
https://imagemagick.org/Usage/
https://imagemagick.org/Usage/
- anthony
- Posts: 8883
- Joined: 2004-05-31T19:27:03-07:00
- Authentication code: 8675308
- Location: Brisbane, Australia
Re: complex commands working butsome simple options not work
How did you install the second one? If the second was installed using RPM's that would not have happened!javismiles wrote:we need to uninstall the old imagemagick version and keep the new one,
Your can delete the system one (forcably) using
rpm -e --nodeps ImageMagick ImageMagick-perl
But you really should install the new one as a RPM.
how do we know where is the Path where the system chooses where imagemagick is located
how do we set the path?
Code: Select all
locate -r '/convert$'
while
Code: Select all
type convert
With two installed one may not work right unless BOTH the PATH and LD_LIBRARY_PATH are configured right.
That is you really need to make sure that whichever IM is run, the same set of libraries is also used, otherwise you are going to get segmentation faults (unexpected program crashes - very bad).
That is not to say you can not have two or more versions of IM's installed, but you need to ensure they remain well separated. One method I use to let me have a normal system (rpm installed) ImageMagick and a personal (HDRI floating point) ImageMagick installed simultaneously is shown in IM Examples, API.
http://www.imagemagick.org/Usage/api/#personal
Anthony Thyssen -- Webmaster for ImageMagick Example Pages
https://imagemagick.org/Usage/
https://imagemagick.org/Usage/